Expertise

Jakob Bosma leerde het architectenvak op de Academie voor Bouwkunst in Groningen, maar misschien nog wel meer in de praktijk. Hij kreeg de kans te werken voor en met grote Friese architectenbureaus als Bonnema architecten en TWA architecten. Bij deze bureaus werkte Jakob aan grote projecten. Van het Maasziekenhuis in Boxmeer tot het Fries Museum in Leeuwarden bij Bonnema. En van de Watercampus tot de 11stedenhal in Leeuwarden bij TWA. De expertise die hij daar vergaarde, zet Jakob nu in voor zijn eigen bedrijf, FARSK architecten.

FARSK is gespecialiseerd in contextueel ontwerpen, wij hebben opdrachten in de woningbouw, recreatie, restauratie, stedenbouw, publieke ruimte en civiele kunstwerken. FARSK werkt in het ontwerp- en bouwproces met een driedimensionaal gebouwmodel of omgevingsmodel (BIM), waaruit alle benodigde tweedimensionale (bouw)tekeningen kunnen worden gegenereerd. Tekeningen, presentatie-beelden en renderingen worden gemaakt met programma’s als Autocad en Sketchup.

Maar FARSK stopt niet zodra de bouw begint. Jakob is het liefst van begin tot eind betrokken bij het bouwproces. Zo blijven de lijnen kort en is er voor zowel bouwer als opdrachtgever geen drempel om navraag te doen bij de architect. Dat beperkt de faalkosten en houdt de kwaliteit hoog.