Het indrukwekkende archief van Leeuwarder architect Ir. Meine Gerbenzon wordt vanaf september 2022 ondergebracht bij FARSK architecten. We nemen het archief over omdat Meine Gerbenzon eerder de werkzaamheden van zijn bureau heeft beëindigd. Het is belangrijk dat zijn ontwerpen en bouwtekeningen van de afgelopen veertig jaar beschikbaar blijven. Het vormt voor zowel huidige als toekomstige bewoners en gebruikers van bouwwerken van de hand van Gerbenzon een prachtige bron van informatie en ontwerpinzicht. Het volledige archief is gedigitaliseerd en toegankelijk voor FARSK architecten.
 
Ir. Meine Gerbenzon architect BNA werd opgericht in augustus 1983. Het digitale archief omvat de ontwerpen en bouwtekeningen van het volledige oeuvre van Meine Gerbenzon. Waaronder veel bouwwerken in Leeuwarden en omstreken. Van woonhuizen tot bedrijfsloodsen en zelfs tankstations. Vooral in Leeuwarden was Ir. Meine Gerbenzon op het gebied van modernisering en restauratie van erfgoed een specialist, en heeft op dat gebied ook veel ervaring.
 
Om die reden past het werk en archief van Gerbenzon goed bij FARSK architecten. ‘Ik ben dan ook verheugd dat ik het archief met mijn bureau overneem en toegankelijk kan houden. Het is belangrijk dat de kennis van en informatie over het werk van Gerbenzon niet verloren gaat. Door het overnemen van het archief, blijft het in ieder geval de komende veertig jaar beschikbaar’, aldus Jakob Bosma van FARSK architecten